LUNES 16 de mayo

Click  – 23′ 26»  – Ficciò
Luis Reneo

Ángel ha caigut mentres practicava escalada i té un tall profund en la cama. Està atrapat, el seu mòbil no funciona i s’acosta un temporal. Un estrany li socorre. S’anomena Carlos i li ajuda a albergar-se en el refugi de muntanya.

Las Heridas De Mi Casa  – 2’ 19’’  – Animaciò
Claudia Estrada Tarascó

Una casa amb clavills, com un cos violentat, es despedixen. És hora de curar les ferides, algun dia floriran els mals.

Heurtebise – 20’ – Ficciò
Octavio Guerra, Elisa Torres 

El vent bufa amb força a Heurtebise, la llar d’Alice a França. Enguany serà el seu últim estiu i el primer per al seu besnét Dario. Una vida que arriba al seu fi i una altra que comença. Una casa, tres dones, un bebé i el mar.

Ya No Mueren «Por Amor» – 2′ 12»- Animaciò
Inés Campello 

L’hippocampus, nom científic del famós cavallet de mar, és una bella criatura que actua com una xicoteta maquinària de mesurament de la qualitat de l’aigua i que habita en la terra des d’abans de l’arribada del ser humà, quelcom que resulta prou curiós perquè estos han sigut la principal causa de la seua extinció provocant que ja no muiren “per amor”. A través de les notícies de televisió, que veu la major part del temps. Després d’uns mesos, allunyada de la realitat i amb l’escassetat d’aliments, un dia s’enfronta a la decisió de superar el seu por i eixir.

Culminación – 15’ – Ficciò
Nastya Almina – Pablo Quevedo

En el seu testament vital Carmen ens va comptar el seu primer orgasme i com es va alliberar conscient, en cos i ment. La sexualitat de la dona ha sigut corrompuda durant segles en un pervers estatus en forma i fons. Dones com Carmen van trencar a Espanya i tot el món segles de foscor i hui quan lluitem per primera vegada amb racionalitat sobre l’assumpte ens parixen el nou món que necessitem, en igualtat i diversitat.

Saudade – 27’ – Ficciò
Alberto Adsuara

Una dona que diu no somiar té un somni recurrent

Psycho Robot – 8’’ – Animaciò
Pablo Llorens 

Max es compra un capritxet, un robot galàctic de juguete,pero esta criatura té els seus propis plans malignos….

lunes 23 de mayo

Siempre Que Nos Conmueva Algo – 14’ – Ficciò
Alba Pascual Benlloch 

Juanjo i Lluite formen part d’ODELCA (Organització de boges Centreamericanes i del Carib) els que defenen la rebel·lia i la provocació des de les dissidències sexuals en un context tan violent com és Guatemala però reivindicant sempre la tendresa que ens unix i el sentir-nos juntes des de les diferents lluites. Este curtmetratge és part d’un llargmetratge cridat La Xarxa de la Vida. Sobre històries de resistència en defensa dels cossos i territoris.

Robert’s Rooftop Farm – 3′ 55” – Documental
Alexia Kraft de la Saulx 

No és comú trobar senyors jubilats de classe mitjana buscant en el contenidor de fem desperdicis de menjar. La resta del temps, Robert ho passa en les teulades, amb les mans en la terra i resant al seu tòtem de dacsa per millors collites. No sols oferix una segona vida a les teulades abandonats, sinó també una segona vida als aliments vells, convertint els rebutjos en aliments novament. Però perquè el jardí prospere, depén en gran manera de l’ajuda dels seus veïns, en cas contrari, el cicle podria trencar-se.

La Pell En La Terra  – 23’’-   Documental
Guille Porcar y Raúl Lorite

Vicent Martí utilitza les mateixes tècniques agrícoles que va aprendre del seu avi; no fa servir màquines ni productes químics, fa servir l’arada dels animals i les collites a mà. Aquest documental mostra el seu dia a dia, recull els seus pensaments, els seus records d’infantesa i la seva filosofia de vida. El món de Vicent sembla destinat a desaparèixer a causa del trepidant estil de vida urbà i de la globalització. Però, mentrestant, la seva feina a la granja comença abans de l’alba.

Estrella  –  14’’  – Ficciò
Almudena Verdés 

Després d’assassinar al seu padrastre, Marina (14) decidix anar-se’n de casa i fugir amb eixa responsabilitat per sempre, no obstant això abans haurà d’arreplegar a la seua germanastra Estrela (6) i entregar-se-la a sa mare, desapareguda també fa algun temps. El camí de busca d’Ana (la mare) portarà a les germanes a conéixer-se, confrontar-se i donar-se compte de la seua soledat en el món.

Colgados por el Arte   5’’ – Documental
David Peñaranda 

Susana Fisac de Rom és una artista espanyola enamorada de l’art. Amb una visió personal, plasma en diferents llenços mons inimaginables que cobren vida a través del seu pinzell.

La Burbruja – 23” – Ficciò
Maria Trenor

Marina, una jove somiadora amant de la Naturalesa desitja retornar al lloc de vacacions de la seua infància acompanyada d’un amic en una pintoresca furgoneta. A pocs passos d’aconseguir el seu anhelat destí, un succés inesperat posarà a prova el poder de la seua imaginació.